wonky left pad on Touchstream LP

Support about issues that aren't clearly in one of the above areas.

Moderator: The00Dustin

wonky left pad on Touchstream LP

Postby hberg32 » 30 Aug 2012, 04:07

Has anyone run into a situation where the diagnostics say that all sensors are working and regular typing is fine but doing a multi-finger gesture on the left pad causes it to go nuts? I'm rather puzzled by this. I can type away just fine but if I drop 4 fingers on the left side to do a shift/alt/ctrl or start doing two or three fingered text manipulation the left panel will either reset itself or stop responding. Sometimes the diagnostics will then list some of the left sensors as noisy, but the vast majority of the time the diagnostics pass perfectly. Is that crazy or what?

On the theory that the onboard software could be malfunctioning when interpreting multi-finger gestures I tried re-applying the firmware but this didn't seem to help. I've also cleaned the surface in case something might be causing bogus readings.

Thanks,
Henry
hberg32
Hang-around
 
Posts: 4
Joined: 04 Mar 2011, 02:31

Re: wonky left pad on Touchstream LP

Postby TorbenGB » 01 Sep 2012, 11:17

Hi Henry!
You have already ruled out a messed-up configuration, and dirt. Good!

I haven't experienced what you describe, but I think it could be static electricity - though I can't really explain why it would only affect one half of the device. Try doing a flat-palm gesture once on both halves before you start gesturing, to rule out static.

You say the diagnostics are all good most of the time. In the cases when the diagnostics show errors, is it always the same sensors that are affected?
Are you moving the device around a lot; could the left half have been bumped hard, or perhaps the middle connector cable slightly pulled?
TorbenGB - webmaster & forum admin
User avatar
TorbenGB
Site Admin
 
Posts: 518
Joined: 26 Apr 2005, 00:07
Location: Vienna, Austria

Re: wonky left pad on Touchstream LP

Postby petercooperjr » 10 Sep 2012, 18:49

In my experience, problems on the left half are almost always due to the middle ribbon cable. I'd recommend trying to replace it if the unit is becoming basically unusable. The ribbon cable part number is DigiKey HF26U-03-ND. Might be completely unrelated to your problem, of course, but it's what I'd try.
petercooperjr
Familiar
 
Posts: 10
Joined: 23 May 2012, 14:20


Return to Other troubleshooting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron